Bugun...



AHMET AKIN COŞKUSU SALONA SIĞMADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın projelerini açıkladığı Büyük Balıkesir Buluşması’nda kalabalık salona sığmadı. İçerideki katılımcıların iki katına ulaşan kalabalık etkinliği dışarıya kurulan dev ekrandan takip etti.

facebook-paylas
Tarih: 29-02-2024 14:27

AHMET AKIN COŞKUSU SALONA SIĞMADI

“Ben bu yola ‘Balıkesir benim ailem’ diyerek çıktım” diyen Ahmet Akın şunları söyledi; “‘Yalan yok, plan var, tutamayacağımız vaadi vermiyoruz’ diyerek hazırladığınız çalışmalarımızla planlı bir şekilde Balıkesir’e hizmet için durmadan yorulmadan her an çalışarak Balıkesir’imizi yönetmek için nasıl bir hazırlık yaptığımızı kısaca anlatmak istiyorum. Ölçülemeyen hiçbir şeyin yönetemeyeceğinin bilinciyle önce Balıkesir’in sorunlarının mevcut durumunun röntgenini çektik. Balıkesir’in ihtiyaçları, hemşehrilerimizin talepleri nelerdir diye sorduk, araştırdık. Türkiye ve dünyadaki belediyecilik çalışmalarını masaya yatırdık. Belediyecilik üzerine yazılmış 2 bin 509 yüksek lisans ve doktora tezini inceledik. Ulusal ve uluslararası uygulanmış yaklaşık 2 bin projeyi tek tek gözden geçirdik. Sadece bununla da yetinmedik. TÜİK dahil olmak üzere devlet kurumlarının Balıkesir’e yönelik çalışmalarını inceledik. Anketler, mülakatlar yaptık. En doğru belediyecilik uygulamalarını belirlemek için tüm bu veri ve çalışmalar ışığında Balıkesir’e özel projelerimizi ürettik.

 

‘BALIKESİR’ 10 SIRA GERİ GÖTÜRDÜLER’

Tarım, turizm, taşıma, tarih, teknoloji yani 5T olarak belirlediğiniz konulara öncelik vererek 3 yeni yani yeni bir vizyon, yeni bir anlayış ve Yeni bir yönetim ile belirlediğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Projelerimizin bir kısmı uygulanmış ve başarı sağlamış bir kısmı da Balıkesir’e özgü yeni projelerden oluşuyor. Sevgili ailem, Cumhurbaşkanlığı verilerine göre son 20 yılda toplumsal ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında Türkiye çapında 15’incilikten 24’üncülüğe düştük. 10 sıra birden geriledi. Durum net Balıkesir hak ettiği yerde olmadığı gibi geriye doğru giden bir büyük bir kasabaya dönüştürülüyor. 10 numara kenti 10 sıra geri götürdüler. Biz 10 numara kentimizi 10 numara yönetimle 10 sıra ileri taşıyacağız.

 

 

‘ESNAFLA AYNI MASADA OTURACAĞIZ’, Esnaf İşleri Daire Başkanlığı’nı kuracağız.

Balıkesir’de 42 bin işsizimiz var. Öte yandan işverenlere gidiyorum ‘ara eleman ve işçi bulamıyoruz’ diyor. Hemşerilerim ‘iş yok’ diyor, işte biz o kardeşlerimizin yanlarında olacağız devreye gireceğiz ve her ilçede kariyer ve istihdam ofisleri açacağız. Orada iş bulmak için çabalayan kardeşlerimiz nitelikli işgücü arayan işverenle buluşturulacak, işe göre kardeşlerimizi hazırlayacak, eğitecek ve sonrasında davulla zurna ile iş yerlerine teslim edeceğiz. Balıkesir esnafının sorunlarına doğrudan çözüm için ‘aynı sofrada oturduğumuz esnafımız ile belediyenizde de aynı masada oturacağız’ dedik ve ve Esnaf İşleri Daire Başkanlığı’nı kuracağız.

 

‘20 HANIMEVİ AÇACAĞIZ’

Toplumsal sorumluluk ve dayanışma konusunda da çok önemli projeler hazırladık. Projelerimizde kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize ve yaş almışlarımız ile tüm canlılara dokunacağız. Sadece kadınlarımız için sohbet edebilecekleri, TV izleyebilecekleri, gündüzleri evde tek başına kalorifer yakamayan, yazın klima çalıştıramayan; ev temizlemekten, çamaşır yıkamaktan bunalmış, yorulmuş, tükenmiş kadınlar için, psikolog, sanat etkinlikleri içeren çayların kahvelerin, keklerin ikram olduğu merkezlerde köy garajına yakın yerlerde hanım evlerinde keyifli bir gün geçirecekleri 20 hanım evi açacağız. Şehrimizin çınarlarına vefamızı gösteren aktiviteler sunacağız Üç ayrı bölgeye birer tane ‘Yaşam Köyü’ açacağız. Yaşam köyünde otizmli evlatlarımıza yönelik eğitimler ve çalışmalar olacak. Engellilerimize yönelik çalışmalar olacak. Burada işletmelerle yapacağımız anlaşmalarla evlatlarımızın yanında olacağız. İstihdama katılmaya istekli dezavantajlı bireylere basit uygulamalarla iş alanı oluşturup gelir sahibi olmalarını sağlayacağız.

 

‘HERKESE DESTEK GELİYOR’

Balıkesir’de herkesin sahip olacağı 10 NUMARA KART ile ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tüm Balıkesir’in cebinde taşıyacağı bir sistem inşa edeceğiz. 10 NUMARA KART sadece otobüse binerken kullanılmayacak, cebinizdeki sosyal yardım, cebinizdeki nakit para, cebinizdeki kredi ve cebinizdeki Büyükşehir Belediyesi olacak. 10 NUMARA KART ile ihtiyaç sahibi olan Dul, yetimlerimiz ile ev kadınlarımıza yılda bir kez 20.000 TL nakit destek vereceğiz. Üniversite kazanan ve il dışına giden gençlerimize şehir dışına gidiş dönüş bileti ve konaklama için nakdi yardım sağlayacağız. Askere gidecek gençlerimize 5000 TL vereceğiz. Gazilerimize Gaziler Günü’nde 5000 TL vereceğiz. Yeni evlenen gençlere 30.000 TL vereceğiz. Bebek sahibi olan ve ihtiyaçları karşılamakta güçlük çeken ailelere mama ve çocuk bezi almaları için aylık 2000 TL vereceğiz. Sıfır ve dört yaş arası çocuğu olan ve sosyal incelemeyle ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere aylık 1000 TL vereceğiz. Emeklilerimize her ay nakli destek vereceğiz. Engellilerimize yılbaşında 5000 TL vereceğiz. İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan’da gıda yardımı olarak 2500 TL, kış öncesinde yakacak yardımı olarak 5000 TL yardım yapacağız. 10 NUMARA KART sadece Balıkesir esnafında ve Balıkesir genelinde kullanılabilecek.

 

‘CAN DOSTLARA YAŞAM ALANLARI’

Sahipsiz hayvanlar ile ilgili adil bir yaklaşıma ihtiyaç var. Sahipsiz hayvanların dar barınaklarda değil, geniş ve her birinin içi ayrı kulübeler barındıran bahçeli yaşam alanlarına ihtiyacı var. 10 bin hayvan kapasiteli olarak kurulacak olan üç adet hayvan merkezinde veteriner sağlık hizmetleri sunulacak. Hayvanların düzenli bakımı yapılacak. Merkezlerde kapsamlı bir sahiplendirme çalışması da yürütülecek. Hayvan dernekleri için sosyal çalışmaları yürütebilecekleri yerleşkeler kurulacak. Kimsesiz hayvan olamaz, hepsi bizimdir.

 

‘İKİ TEMATİK PARK GELİYOR’

Çok önemsediğim, Balıkesir’e özgü iki tematik parkı anlatmak istiyorum. Bunlardan ilki yaklaşık 400 dönüm alana kuracağımız Milli Mücadele Parkı olacak. Burada evlatlarımızın içinde kütüphanesi, müzesi olan Türkiye’nin her tarafından insanların Milli Mücadele’yi yaşayarak, hissederek özümseyeceği bir park olacak. Diğeri ise tarım ve hayvancılık tematik parkı olacak. Bu parkta çocuklarımız çiftçi olacak olacak, çoban olacak. Ekimden hasat tarımı, sağımdan yem karma ya kadar hayvancılığı eğlenerek öğrenecekler. Bu zor iş, büyük emek.

 

 

‘FESTİVALLER ŞEHRİ OLACAK’

Balıkesir’in kimliği maalesef giderek yok oluyor. Kendimizin kimliğini öne çıkaracak projelere ihtiyacımız var.

Bu kimliklerden biri festivaller şehri Balıkesir. Zeytinden, Kuvayi Milliye’ye Zeytinli Rock Festivali’ne ve heyecanı kaybettirilmeye başlanan milli ve dini bayramlarımıza yönelik festivallerle Balıkesir bir marka kent olacak. Fuarlar da Balıkesir’in marka değerini yükseltecek. Balıkesir’de durum aynen şu: Adında fuar olan bir yer var fakat fuar yok, havalimanı var uçak yok! Balıkesir’in ticari, teknolojik, finansal, kültürel ve ihracat odaklı ihtiyaçlarını karşılayacak uluslararası bir Fuar Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız.

 

 

‘KÖRFEZE ARITMA GELİYOR’

Balıkesir’i bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında bir cazibe merkezi haline getirmek için Balıkesir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni (BALTİM) kuracağız. Projelere destek vereceğiz ve melek yatırımcılar ile buluşacağız. Bu çağda artık konuşulmaması gereken bir konu olsa da, Edremit Körfezini en büyük sorunlarından olan kanalizasyon ve arıtma probleminden kurtaracağız.. Körfez’deki acil ihtiyaç olan 150.000 kişi kapasiteli ileri teknoloji ve biyolojik arıtma tesisini derhal kuracağız.

 

 

‘TÜRKİYE’NİN EN ÇOK BÜYÜYEN KENTİ OLACAK’

Balıkesir bir büyükşehir ama maalesef bir kasaba gibi yönetiliyor. Şu an Balıkesir’i yönetenler, Balıkesir’in ne kadar zengin bir kent olduğunu bilmiyor. Oysa Balıkesir, önümüzdeki 20 yılda Türkiye’nin en çok büyüyen kenti olacak. Büyüyecek de nasıl büyüyecek? Biz büyümeye karşı değiliz. Biz rantçılara, peşkeş çekilmeye, Balıkesir’in zenginliklerini rant çetelerine akıtmaya karşıyız. Bakın, Balıkesir merkez nüfusu 340 bin kişi. Makul bir kent merkezi kadar nüfus. Ama akşam hafta içi gelin, arabayla 100 metre yolu 1 saatte alamazsınız. Kent merkezimiz küçük ama konu trafik sorununa gelince, büyük metropollerdeki trafikten beter bir trafik var.

Balıkesir bir su şehri. Şurayı kazsanız mis gibi su çıkar. Ama Balıkesir suyu en pahalı içen kentlerden biri. Bu şehre Allah, en güzel insanları vermiş. Bereketi toprakları vermiş, su vermiş. Deniz vermiş, dağ vermiş, orman vermiş. Bolluk içinde yokluk çekiyoruz. Şu kadar bir kentte trafik terörü yaşıyoruz. Köylümüz su bulamıyor, kentlimiz bulsa da parasını ödeyemiyor. Bunların tamamının nedeni plansızlık vizyonsuzluk. Bu nedenle biz işe planlama ile başladık, planlama ile devam edeceğiz. Türkiye’nin en iyi planlama organizasyonlarından birini kuracağız.

 

‘ADALETLİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’

Sene 2024, Türkiye’nin kuzey yarısında bir kent. Ve sivrisinek sorunu yaşıyoruz. Bu ayıptır yahu… Büyükşehir bu görevi sırtından ilçelere atmış. Nereye baksanız dökülen bir zihniyet, canım Balıkesir’e gölge yapıyor. Allah’ın izni ve Balıkesirli hemşerilerimin takdiriyle 31 Mart gecesi bu kente plan gelecek, bolluk bereket gelecek. 1 Nisan’dan itibaren Balıkesir’de herkese eşit hizmet olacak. 1 Nisan’dan itibaren Balıkesir’e kibir ve ‘ben’ değil, hoşgörü ve ‘biz’ hakim olacak. Adaletli bir belediye başkanınız olacak Balıkesir, söz veriyorum! Yarınlarımızın mimarisi, bugünlerimizin becerisine bağlıdır. Biz öyle bir belediyecilik yapacağız ki ‘Buradan Ahmet Akın geçmiş’ diyecekler. Biz de yalan yok plan var. Ben hazırım. Ekip arkadaşlarım hazır, Balıkesir hazır!’




Bu haber 66 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 25 21 1 3 52 14 66 +38
2 Fenerbahçe 25 20 1 4 65 20 64 +45
3 Trabzonspor 25 12 9 4 40 33 40 +7
4 Beşiktaş 25 12 9 4 35 31 40 +4
5 Kasımpaşa 25 11 9 5 46 47 38 -1
6 Çaykur Rizespor 25 10 9 6 27 34 36 -7
7 Antalyaspor 25 8 7 10 29 27 34 +2
8 Başakşehir FK 25 9 10 6 31 30 33 +1
9 Sivasspor 25 8 8 9 29 35 33 -6
10 Adana Demirspor 25 7 8 10 36 32 31 +4
11 MKE Ankaragücü 25 6 8 11 30 29 29 +1
12 Kayserispor 25 8 9 8 29 34 29 -5
13 Samsunspor 25 8 12 5 29 35 29 -6
14 Hatayspor 25 6 9 10 31 34 28 -3
15 Alanyaspor 25 6 9 10 28 36 28 -8
16 Fatih Karagümrük 25 7 12 6 30 29 27 +1
17 Gaziantep FK 25 7 12 6 30 37 27 -7
18 Pendikspor 25 6 11 8 31 49 26 -18
19 Konyaspor 25 5 10 10 24 37 25 -13
20 İstanbulspor 25 3 17 5 18 47 11 -29
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 22 17 4 1 54 17 52 +37
2 Göztepe 22 14 5 3 39 15 45 +24
3 Kocaelispor 22 13 5 4 36 24 43 +12
4 Bodrumspor 22 11 5 6 30 15 39 +15
5 Sakaryaspor 22 10 5 7 32 24 37 +8
6 Çorum FK 22 10 7 5 36 21 35 +15
7 Bandırmaspor 22 9 7 6 30 20 33 +10
8 Boluspor 22 9 7 6 20 23 33 -3
9 Gençlerbirliği 22 8 6 8 23 23 32 0
10 Erzurumspor FK 22 7 6 9 22 20 27 +2
11 Ümraniyespor 22 7 9 6 24 29 27 -5
12 Manisa FK 22 6 8 8 26 24 26 +2
13 Keçiörengücü 22 7 10 5 20 28 26 -8
14 Adanaspor 22 7 13 2 20 34 23 -14
15 Tuzlaspor 22 6 12 4 22 38 22 -16
16 Şanlıurfaspor 22 4 11 7 15 28 19 -13
17 Altay 22 4 15 3 11 44 12 -33
18 Giresunspor 22 2 16 4 11 44 7 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 23 18 3 2 55 18 56 +37
2 Van Spor FK 24 15 4 5 39 26 50 +13
3 1461 Trabzon FK 23 14 3 6 47 21 48 +26
4 Yeni Mersin İdman Yurdu 24 13 4 7 37 18 46 +19
5 Bucaspor 1928 24 12 3 9 32 15 45 +17
6 Ankaraspor 24 12 4 8 33 20 44 +13
7 Diyarbekir Spor 24 10 8 6 26 20 36 +6
8 Ankara Demirspor 23 10 10 3 29 29 33 0
9 Karacabey Belediye Spor 24 8 8 8 22 21 32 +1
10 Nazilli Belediyespor 24 9 9 6 30 36 30 -6
11 Hes İlaç Afyonspor 24 7 9 8 16 24 29 -8
12 Beyoğlu Yeniçarşıspor 23 8 11 4 24 26 28 -2
13 Kırklarelispor 24 7 10 7 20 30 28 -10
14 Serik Belediyespor 24 5 11 8 16 27 23 -11
15 Altınordu 23 4 11 8 24 26 20 -2
16 Kırşehir Futbol SK 24 4 15 5 22 46 17 -24
17 Zonguldak Kömürspor 23 4 13 6 22 43 15 -21
18 Adıyaman FK 24 3 16 5 16 38 14 -22
19 Bursaspor 24 3 14 7 15 41 13 -26
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 17 13 1 3 34 8 42 +26
2 Aliağa Futbol A.Ş. 18 11 0 7 29 8 40 +21
3 52 Orduspor FK 18 9 4 5 23 14 32 +9
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 18 9 4 5 20 14 32 +6
5 İnegöl Kafkas GK 18 8 5 5 21 17 29 +4
6 Edirnespor 18 8 6 4 28 16 28 +12
7 K.Çekmece Sinopspor 18 7 6 5 27 18 26 +9
8 Mardin 1969 Spor 18 7 8 3 21 18 24 +3
9 Artvin Hopaspor 17 6 6 5 21 16 23 +5
10 Talasgücü Belediyespor 18 7 10 1 21 27 22 -6
11 Karabük İdmanyurdu Spor 18 6 9 3 13 26 21 -13
12 Kırıkkalegücü FK 17 5 8 4 10 20 19 -10
13 Gümüşhanespor 18 2 8 8 10 27 14 -17
14 Malatya Arguvanspor 17 2 12 3 8 25 9 -17
15 Tarsus İdman Yurdu 18 1 14 3 10 42 6 -32
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 16/02/2024 Kasımpaşa vs Fatih Karagümrük
 17/02/2024 Antalyaspor vs İstanbulspor
 17/02/2024 Hatayspor vs Sivasspor
 17/02/2024 Çaykur Rizespor vs Fenerbahçe
 18/02/2024 Alanyaspor vs Adana Demirspor
 18/02/2024 Gaziantep FK vs Samsunspor
 18/02/2024 Pendikspor vs Trabzonspor
 18/02/2024 MKE Ankaragücü vs Galatasaray
 19/02/2024 Başakşehir FK vs Kayserispor
 19/02/2024 Beşiktaş vs Konyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 16/02/2024 Göztepe vs Manisa FK
 17/02/2024 Tuzlaspor vs Boluspor
 17/02/2024 Giresunspor (H:1) vs Keçiörengücü
 17/02/2024 Kocaelispor vs Şanlıurfaspor
 18/02/2024 Bodrum FK vs Altay
 18/02/2024 Erzurumspor FK vs Adanaspor
 18/02/2024 Sakaryaspor vs Çorum FK
 18/02/2024 Ümraniyespor vs Eyüpspor
 19/02/2024 Gençlerbirliği vs Bandırmaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/02/2024 Ankaraspor vs Kırşehir Futbol SK
 17/02/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Bucaspor 1928
 17/02/2024 Karacabey Belediye Spor vs Kırklarelispor
 18/02/2024 Diyarbekir Spor vs Esenler Erokspor
 18/02/2024 Altınordu vs Adıyaman FK
 18/02/2024 Ankara Demirspor vs Bursaspor
 18/02/2024 Nazilli Belediyespor vs Serik Belediyespor
 18/02/2024 Van Spor FK vs 1461 Trabzon FK
 18/02/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Zonguldak Kömürspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/02/2024 52 Orduspor FK vs Gümüşhanespor
 18/02/2024 Artvin Hopaspor vs Mardin 1969 Spor
 18/02/2024 İnegöl Kafkas GK vs Kepezspor FAŞ
 18/02/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Kırıkkalegücü FK
 18/02/2024 K.Çekmece Sinopspor vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 18/02/2024 Malatya Arguvanspor vs Tarsus İdman Yurdu
 18/02/2024 Talasgücü Belediyespor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 18/02/2024 Artvin Hopaspor - Mardin 1969 Spor Mardin 1969 Spor ligde deplasmandaki son 9 maçında hiç kazanamadı  Artvin Hopaspor yenilmez
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI